Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

5 cărți în franceză pentru copii care vor îmbunătăți franceza celor mici

Ce vei regăsi în articol:

Arta literaturii se reflectă prin toate formele ei, fie că este vorba de cărți în franceză pentru copii, fie de cărți de filosofie, cărți fantastice, etc. Niciodată nu te vei plictisi citind, mereu vei căuta mai mult și mai mult, iar când ne referim la copii, literatura le croiește un drum frumos, îi dezvoltă și le formează o gândire armonioasă, sporindu-le creativitatea.

În ceea ce privește procesul de învățare a unei limbi străine, cititul de cărți în franceză pentru copii este o modalitate extraordinară prin care să se crească nivelul de limbă și să se îmbogățească cultura generală și vocabularul.

În articolul ce urmează vei descoperi o serie de 5 cărți în franceză pentru copii care le vor stârni interesul și care îi vor aduce mult mai aproape de frumusețea limbii franceze.

Învață limba franceză alături de Micul Prinț

cărți în franceză pentru copii

« On ne voit bien qu’avec le coeur. L’essentiel est invisible pour les yeux » („Nu poți vedea decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi.”)

Acesta este unul dintre cele mai frumoase replici regăsite în cartea Micului Prinț (Le Petit Prince) scrisă de Antoine de Saint-Exupéry Micul Prinț a fost votată cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța. Una din cele mai răspândite cărți din lume, a fost tradusă în trei sute șaizeci și una de limbi, fiind un basm poetic si filosofic, datorită mesajului puternic pe care îl transmite.

Chiar dacă intenția cărții nu este destinată 100% copiilor, reprezentând o alegorie a vieții autorului, în care se vorbește despre prietenie, curaj, iubire, mai precis, despre natura umană, personajele, cadrul, contextul, ilustrațiile și limbajul simplu fac din această carte o resursă extrem de plăcută și eficientă pentru pregătirea copiilor pentru o limbă străină cum este franceza, și nu numai. Este una dintre multele de cărți în franceză pentru copii care poate inspira și care reprezintă și o resursă educațională grozavă.

Învață limba franceză alături de Micul Prinț și citește cu cei mici această poveste emoționantă, apoi urmărește filmul inspirat după carte și transportă mai departe trăirile. Aici poți găsi linkul cu documentul în care se află cartea în limba franceză. De asemenea, poți asculta și urmări povestea audio, pe youtube, apreciind frumusețea limbii franceze și luând notițe.

„În una dintre stele voi trăi, în una voi râde și așa va fi, ca și cum toate stelele ar râde când privești cerul noaptea.” (« Dans l’une des étoiles que je vivrai, dans l’une je rirai et ce sera, comme si toutes les étoiles riaient quand vous regardez le ciel la nuit. » )- Le Petit Prince

Les trois mousquetaires- Cei trei mușchetari

cărți în franceză pentru copii

Una dintre frumoasele cărți în franceză pentru copii, pe care cel mic ar îndrăgi-o, este, cu siguranță, povestea celor trei mușchetari.

Les Trois Mousquetaires este unul dintre cele mai celebre romane ale lui Alexandre Dumas. Romanul prezintă aventurile unui Gascon de 18 ani, d’Artagnan, care a venit la Paris pentru a-și face o carieră în rândul mușchetarilor. S-a împrietenit cu Athos, Porthos și Aramis, mușchetarii regelui Ludovic al XIII-lea. Acești patru bărbați se vor opune prim-ministrului, Cardinalului de Richelieu, și agenților săi, inclusiv contelui de Rochefort și frumoasei și misterioasei Milady de Winter, pentru a salva onoarea reginei Franței, Anne de Austria. O poveste incredibilă despre prietenie, onoare, curaj și devotament.

Cartea poate fi achiziționată, în varianta adaptată pentru copii în limba franceza, pe site-ul Libris, unde veți găsi și un fragment inserat din aceasta:

”Au bout de quelques minutes, les trois mousquetaires partent et d’Artagnan reste seul avec  le chef des mousquetaires. Comme le jeune homme n’a pas la lettre de son père, M. de Tréville ne lui fait pas confiance et refuse sa demande d’entrer dans la garde du roi. Déçu, d’Artagnan part et réussit à faire la connaissance d’Athos, de Porthos et d’Aramis, mais pas comme il l’aurait voulu.”

De asemenea, pe lângă lecturarea acestei cărți în franceză pentru copii, o bună metodă de fixare a informațiilor este vizionarea istorisirii sub forma unui desen animat. Poți urmări povestea celor trei mușchetari curajoși pe Youtube, cu subtitrare în franceză și engleză.

Micul Caillou și ale lui cărți în franceză pentru copii

cărți în franceză pentru copii

Aventurile eroului de 4 ani Caillou sunt o serie de cărți în franceză pentru copii din Canada scrise de , cunoscute și pentru transpunerea lor în desene animate care au făcut înconjurul lumii. Începutul seriei a fost scris de Christine L’Heureux în 1989, iar mai apoi, cărțile au fost completate de materiale create de ilustratorul și scriitorul Hélène Desputeaux.

Cartea cu cele 6 istorisiri ale personajului, poate fi găsită pe Amazon, conținând următoarele titluri:

  • Caillou, Le pique-nique: Cu ocazia unui picnic, Caillou și prietenul său Leo explorează pădurea și se transformă în cavaleri curajoși!
  • Caillou, Le tee-shirt préféré: Caillou nu este fericit: Mousseline poartă tricoul lui preferat. Chiar dacă acesta este acum prea mic pentru el, Caillou nu vrea să se despartă de el.
  • Caillou, Au parc d’attractions: Caillou și familia sa sunt la parcul de distracții.
  • Caillou, A la plage: Caillou este la plajă. Sunt atât de multe lucruri de făcut și de văzut! El se scaldă în mare, construiește un castel de nisip și descoperă ceea ce se ascunde în mare.
  • Caillou, Au supermarché: Ninge și Caillou are o singură dorință: Să facă un om de zăpadă. Dar mama vrea să facă un tort foarte special și Caillou trebuie să meargă la supermarket. Caillou se pierde printre culoarele magazinului. Din fericire, totul se termină cu bine… omul de zăpadă este delicios!
  • Caillou, L’anniversaire: Caillou este dezamăgit, i-a spus bunicii că vrea un dinozaur de pluș. Nu știe încă, dar băiețelul va avea cea mai bună aniversare!

Dacă vrei să descoperi aventurile lui Caillou, urmărind animația pe Youtube, consultă articolul, 5 desene animate în franceză redactat de echipa Didacto, și vezi mai multe informații despre acest erou, dar și despre alte resurse educaționale pentru cei mici.

Cei trei purceluși și alte cărți în franceză pentru copii

5 cărți în franceză pentru copii care vor îmbunătăți franceza celor mici 1

Dacă vrei să îți aduci aminte de copilărie, poveștile Disney sunt transpuse în variante de cărți în franceză pentru copii, cum este și povestea Celor Trei Purceluși, în format audio și text.

Pe site-ul litteratureaudio.com poți găsi o varietate de cărți în franceză pentru copii audio și text din care poți alege și pe care să le folosești în procesul de învățare a celor mici. Printre aceste cărți în franceză pentru copii se află și cartea Les Trois Petits Cochons, pe care o poți asculta într-o variantă de 7 minute, dar o poți și citi în varianta scrisă, oricum îți este mai ușor ție și copilului tău.

Le loup qui voulait être un super-héros- Lupul care voia să fie un super-erou

5 cărți în franceză pentru copii care vor îmbunătăți franceza celor mici 2

O cărticică foarte simpatică în limba franceză este Le loup qui voulait être un super-héros , scrisă de Orianne Lallemand și Eléonore Thuillier, care povestește despre un lup ce a avut într-o zi ideea fantastică de a deveni super-erou. După procurarea unui costum fabulos, lupul mai are nevoie de cineva pe care să salveze, însă această sarcină este dificilă pentru cineva care este stângaci. Norocul personajului este acela ca își întâlnește marea iubire și de aici trebuie să descoperi ceea ce se va întâmpla mai departe.

Această carte poate fi găsită pentru a se cumpăra aici, dar poate fi urmărită și citită în timp real de pe Youtube, pe canalul Chut Émilie lit !, alături de multe alte povestioare și aventuri ale lupului, dar și a altor personaje. Un alt exemplu este, LE LOUP qui aimait les arbres.

Cărți în franceză pentru copii- Un izvor nelimitat de învățare

Niciodată nu este prea târziu să abordezi metoda lecturii pentru îmbunătățirea nivelului de limbă a celor mici, iar norocul este că resursele sunt bogate și la un click distanță. Trebuie doar să te informezi, să cauți și să găsești ceea ce este pe placul tău și a copiilor. Iată aici un articol în care poți găsi diferite platforme unde se pot descărca gratuit cărți în limba franceză pentru copii și nu numai.

O decizie importantă în avansarea nivelului de limbă, pe lângă lecturarea de cărți în franceză pentru copii, este și apelarea la un curs de limbă franceză. Dacă te gândești să optezi pentru un astfel de curs, te invităm să consulți ofertele de curs de franceză de la Centrul Didacto, un program educațional prin care se facilitează cursuri, ateliere și tabere pentru copii în limbile germană, franceză și spaniolă.

Tu pe care dintre aceste cărți în franceză pentru copii le preferi? Spune-ne în comentarii!

Mai multe resurse gratuite pentru cel mic:

Dacă ești în căutare de mai multe oportunități de învățare a limbii franceze pentru cel mic, accesează peste 60 de lecții video de franceză înregistrate, cu profesor nativ: accesează lecțiile de franceză pentru copii.

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?