Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

5 cântece în franceză pentru elevi [învață franceza prin distracție]

Ce vei regăsi în articol:

Descoperă alături de Didacto o serie de cântece în franceză pentru elevi care le vor crește apetitul pentru limba franceză.

„Muzica însuflețește universul, dă aripi minții, zbor imaginației și viață tuturor. ”– Platon

Muzica reprezintă, într-adevăr o modalitate excelentă de a te detașa de grijile vieții și este un prilej prin care îți dai voie să visezi. Din punct de vedere educațional, muzica este o tehnică minunată pentru învățarea unei limbi străine, așa cum este franceza.

Ritmul muzicii, versurile ritmate, sunetele plăcute și poveștile din spatele următoarelor cântece în franceză pentru elevi, îi vor ajuta să asimileze mult mai ușor și mai plăcut limba străină, fiind un avantaj uriaș mai ales pentru cei care au stilul de învățare înclinat spre audiție.

Le Cœur Holiday-TV5 Monde și cântece în franceză pentru elevi aplicate

5 cântece în franceză pentru elevi [învață franceza prin distracție] 1
cantece in franceza pentru elevi

Platforma celebră în Franța și canalul de televiziune TV5 Monde oferă o serie de cântece în franceză pentru elevi care să îi ajute cu îmbunătățirea nivelului de limbă, precum cântecul Le Cœur Holiday. Acesta este însoțit de câteva exerciții care să fixeze informațiile din videoclip și din melodie, potrivite pentru nivelurile A1 și A2. Elevii trebuie să asculte melodia, să fie atenți la ceea ce se întâmplă cu pantera care este personajul principal și să răspundă la întrebările puse la dispoziție. Conversație, vocabular, jocuri și multe alte provoxcări îi așteaptă pe cei mici dacă intră și ascultă acest cântec extrem de vesel și ritmat.

KIDS UNITED – On Ecrit Sur Les Murs

5 cântece în franceză pentru elevi [învață franceza prin distracție] 2

Dacă te-ai întrebat unde poți asculta cântece în franceză pentru elevi și adolescenți, vei găsi răspunsul ascultând melodiile trupei de copii din Franța KIDS UNITED, o trupă formată din șase membri, care a activat în anii 2015-2017 și 2018-2021.

Conform site-ului allmusic.com, Kids United s-a format ca un grup pop pentru copii din Franța. Cu vârste cuprinse între 8 și 15 de ani, Erza Muqolli, Esteban Durand, Gabriel gros, Gloria Palermo de Blasi, Nilusi Nissanka și Carla Georges au fondat grupul în 2015, sub îndrumarea cântăreței Hélène Ségara și UNICEF. Unii dintre copii au fost cunoscuți din diferite concursuri de canto de televiziune franceze, cum ar fi The Voice Kids.

Una dintre frumoasele lor piese este On Ecrit Sur Les Murs, fiind primul lor single și totodată o reinterpretare a melodiei al piesei lui Demis Roussos din 1989. Albumul de debut cu tema păcii al grupului, un Monde Meilleur, a sosit câteva săptămâni mai târziu, în noiembrie 2015, și a inclus, de asemenea, cover-uri ale lui John Lennon „Imagine”, Pharrell Williams „Happy”, și, printre alte câteva cântece în limba franceză care se pot transforma în cântece în franceză pentru elevi și nu numai, drept material de învățare.

Tematica piesei On Ecrit Sur Les Murs este una pozitivă, îndreptată spre pace, îi învață pe copii să își manifeste talentele, să aibă curajul să se exprime și să spere la o viață mai bună: ”On écrit sur les murs la force de nos rêves” (”Scriem pe pereți puterea viselor noastre”).

Jean Petit qui danse

cântece în franceză pentru elevi

Jean Petit qui danse este unul dintre numeroasele cântece în franceză pentru elevi care le arată o cale distractivă și plăcută prin a-și dezvolta vocabularul în limba franceză. Acest cântec nu numai că ajută la predarea părților corpului uman prin dansul pe care Jean îl realizează, dar este și o melodie care are o istorie în spate.

În podcastul paginii culture france se povestește istorisirea acestui Jean Petit care a dat naștere mult iubitului cântec pentru copii. Acest cântec – tradus din occitană „Joan Petit que dança” – amintește de memoria unui chirurg din Villefranche-de-Roergue din Aveyron, care a fost unul dintre liderii insurecției Croquants în 1643. O poveste cu cavaleri, cu revolte și cu regele Louis XIII. De unde și ritmul melodiei care sună a cântec medieval, de demult. Jean Petit danseasă cu degetul, cu mâna, cu picioarele, cu capul și cu alte părți ale corpului pe care elevii le pot învăța.

Henri Dès- Polyglotte

5 cântece în franceză pentru elevi [învață franceza prin distracție] 3

Henri Dès este un cântăreț și compozitor elvețian de limbă franceză pentru copii, extrem de popular în țările francofone europene. A compus mai multe cântece în franceză pentru copii, printre care și Polyglotte care vorbește despre frumusețea mai multor limbi străine, despre cunoașterea mai multor culturi și elemente ale diferitor țări precum Anglia, Turcia, Rusia, Bulgaria, etc. Această melodie are versuri simple, ușor de urmărit, îmbogățind vocabularul celor care o ascultă în ceea ce privește elementele stereotipice ale unei țări: Un anorak, Les spaghetti, Des baskets, Le yaourt. Este minunat să știi limbi străine! Cunoscând limbi străine, cunoști și țara respectivă.

Acest compozitor are scrise mai multe cântece în franceză pentru elevi, iar cel mai popular este Le Petite Charlotte pe care te invităm să îl asculți alături de cei mici.

Frère Jaques

5 cântece în franceză pentru elevi [învață franceza prin distracție] 4

Când spui cântece în franceză pentru elevi trebuie să menționezi și cântecul popular în Franța, Frère Jaques.

Un articol publicat de Radio Canada spune că piesa Frère Jacques a fost creată de Jean-Philippe Rameau, un compozitor francez al secolului 18. Din punct de vedere istoric, fratele Jacques a fost considerat a fi un cântec popular cu origini necunoscute.

Frère Jaques este unul dintre frumoasele cântece în franceză pentru elevi cu un context istoric extrem de interesant. Un articol scris de Jacob Utti și publicat de American Song Writers susține că acest cântec este despre un călugăr francez, sau un tip de călugăr (adică frate, sau „frère” în franceză), care a dormit prea mult și este îndemnat să se ridice și să se trezească pentru a suna clopotul. De ce? Pentru că la o anumită oră a nopții, înainte de dimineață, dar după miezul nopții, cunoscută sub numele de „matini”, este desemnată pentru timpul de rugăciune. Pentru mai multe informații, consultați articolul în engleză.

Cântece în franceză pentru elevi-o resursă extraordinară pentru dezvoltarea nivelului limbii

Resursele sunt nenumărate în materie de muzică, iar oricare dintre minunatele cântece în franceză pentru elevi, pe care le găsiți, reprezintă o metodă excelentă de asimilare a informațiilor, a cuvintelor și a frumuseții limbii franceze. Nu îți vei da seama cât de mult ajută audiția melodiilor în viața de zi cu zi. Trebuie doar să încerci!

Dacă îți dorești ca cei mici să își verifice nivelul de limbă, să aibă parte de o experiență educațională unică și să devină mai buni la limba franceză, poți opta oricând pentru un curs de limbă franceză pentru copii oferit de Didacto sau pentru lecții video gratuite de franceză. De asemena, consultă și blogul nostru pentru mai multe articole pentru părinți și copii care te vor ajuta să iei anumite decizii și să te documentezi.

Care este melodia ta preferată din aceste cântece în franceză pentru elevi?

Vezi și alte resurse de dezvoltare pentru copii:

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?