Tel: +40 752 822 373
De Paște, pune în coș Educația Distractivă:
Reduceri de vară: 19/50 cupoane rămase
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

4 povești în franceză captivante și educative pentru copilul tău

povesti in franceza

Ce vei regăsi în articol:

Învață limba franceză împreună cu copilul tău, descoperind cele mai frumoase povești în franceză pe care le-am pregătit pentru tine în acest articol, întrucât cititul de povești în franceză poate fi o metodă extraordinară de a-i atrage pe cei mici înspre însușirea cunoștințelor de limbă, dar și a culturii limbii respective.

O dată ce ai intrat în lumea poveștilor, vei deveni nemuritor, împreună cu ele. În lumea fantastică a poveștilor și a basmelor totul este posibil, atât copiii cât și adulții își vor găsi locul și se vor aventura cu personajele care îi vor purta pe tărâmuri îndepărtate și îi vor învăța tainele lor.

Învață limba franceză citind, râzând, aflând ce se ascunde în spatele unor povești în franceză pline de farmec și mister, precum Cenușăreasa, Scufița Roșie, fabulele consacrate ale lui Jean de La Fontaine și multe altele.

Povești în franceză de demult-basmele lui Charles Perrault

povesti in franceza

Știai că cele mai frumoase basme ale copilăriei pe care le-ai trăit la maximă intensitate, și pe care cu siguranță îți dorești să le descopere și copiii tăi, provin din cultura franceză?

Basmele, „Barbă albastră” (1697) „Cenușăreasa” (1697) „Frumoasa adormită” „Motanul încălțat” (1697) „Scufița Roșie” (1697) „Tom Degețel”, aparțin scriitorului francez Charles Perrault, care a devenit celebru datorită acestor povești în franceză pentru copii.

Căpcăunii, zânele, motanii încălțați și prințesele au început să mișune prin mintea scriitorului Charles Perrault sau să fie inspirate din poveștile care circulau printre clasele superioare ca moștenire a unui oratoriu din alte țări europene și a altor țări mai exotice. La rândul lor, coordonatele reale care erau vizitate de scriitor, cum ar fi castelul Ussé, din departamentul Indre și Loire, ar inspira povești precum Frumoasa adormită.

Învață limba franceză prin aceste basme, citind alături de copii atât varianta în limba franceză, cât și varianta în limba română, pentru a clarifica ceea ce este prea complicat și pentru a descoperi cuvintele necunoscute. Iată câteva link-uri utile care te duc spre povești în franceză preferate de tine și învață limba franceză eficient și într-un mod plăcut, întorcându-te în copilărie:

Desigur, poți găsi multe alte povești în franceză și în varianta video pe Youtube, animate, sau poți oricând achiziționa varianta în limba franceză.

Le Petit Nicolas– povești în franceză despre un băiețel năstrușnic

povesti in franceza

Le Petit Nicolas (Micul Nicholas) este o serie de cărți pentru copii create de René Goscinny și ilustrate de Jean-Jacques Sempé, publicate pentru prima dată pe 30 martie 1959. Cărțile expun o versiune închipuită, înfrumusețată a Franței anilor 60.

Învață limba franceză împreună cu cei mici, descoperind pățaniile lui Petit Nicolas, intră în lumea copiilor și adolescenților, care, cu siguranță, își găsesc similitudini în opera aceasta. Crearea personajului Petit Nicolas de către René Goscinny este o poveste bazată pe aventurile acestui băiețel amuzant, care poartă și numele fiului autorului, devenind schițe pentru presa franceză din anii 1960 și 1970. Caricaturistul francez și-a lăsat amprenta asupra minții timpului său și a generațiilor următoare, totodată și prin modul în care s-a jucat cu limbajul.

Citește aici, și învață limba franceză cu pași mici, dar încercând, prin lectura povestirilor băiețelului, pe care le găsești și în format online. De asemenea, poți vizualiza o compilație a seriei de povești, întrucât știm cu toții cât de palpitant este pentru un copil să urmărească desene, iar dacă face ceea ce îi place și învață limba franceză în același timp, este perfect. Iată un video care cuprinde mai multe povestioare și pe care îl poți folosi!

Fabulele lui Jean de La Fontaine- povești în franceză cu tâlc

povesti in franceza

Jean de La Fontaine (1621-1695) a fost un poet, dramaturg și prozator francez cunoscut îndeosebi pentru fabulele sale cu tâlc. Inspirat de anticii Esop și Fedru, dar și de tradițiile populare, Jean de La Fontaine critică moravurile sociale din Franța, și îi învață pe copii diferența dintre bine și rău, ce înseamnă să fii un prieten adevărat, ce înseamnă să muncești și să fii corect.

Ceea ce îi va atrage pe copii sunt personajele care întruchipează animalele lor preferate, dându-le sfaturi și îi învață limba franceză într-o manieră favorabilă lor. Fabulele creează aceste povești în franceză extrem de simpatice, plăcute chiar și de adulți, dar mai ales, de copii. Câteva dintre titlurile unor fabule celebre, de care sigur te-ai lovit când erai copil, sunt: „Greierele și furnica”, „Corbul și vulpea” sau „Lupul și mielul”, „Stejarul și trestia”, „Taurii și broaștele”, „Dreptatea Leului”.

Citește aici fabulele în limba română, iar aici poți lectura toate fabulele lui Jean de la Fontaine în limba franceză. Dacă cititul poate părea copleșitor, amuză-te cu copiii tăi și învață limba franceză, uitându-vă la fabulele animate.

Povești în franceză despre Crăciun și bradul de Crăciun

povesti in franceza

Povestea pe care urmează să o descoperiți provine din legendele orale, din popor a regiunii Franței numită Alsace. Aceasta este una dintre multele povești în franceză despre minunata sărbătoare a Crăciunului, și cum a luat naștere bradul de Crăciun.

Este povestea unei păsări rănite care caută refugiu într-un copac pentru a se adăposti de frigul iernii. Toți copacii o urmăresc, cu excepția unuia, pe care o sa îl descoperi alături de copilul tău în timp ce citești povestea. Platforma Parlez-vous-French pune la dispoziție această povestioară, atât în format PDF, cât și varianta animată pe Youtube, pentru o experiență cât mai plăcută. Nivelul este A2, dar cu siguranță povestea transpusă în video se pliază și pentru cei mai mici. Tot pe această platformă, sunt alături de poveste și un mic vocabular, dar și un test care va verifica înțelegerea textului.

Legendele vor fi întotdeauna o sursă minunată de a te raporta la cultura unei țări, la semnificația obiectului, persoanei sau situației pentru care este scrisă legenda, totodată având oportunitatea de a exersa și de a progresa în procesul de învățare a limbii.

Învață limba franceză- pași mici către lucruri mari

Nu se poate să nu intri în lumea de povești în franceză fără a deveni dependent de emoția copilăriei și a frumuseții literaturii. Fie că este vorba de povești în franceză pe care le citești sau le vizionezi alături de copii, acestea te învață limba franceză dacă vei fi dispus să pășești pe acest drum cu pași mărunți, căci doar prin muncă, perseverență și ambiție, transmise copilului care se află în procesul de învățare, se vor realiza lucruri mari.

Pentru mai multe și mai diversificate povești în franceză pentru cei mici, consultă și site-ul Histoires en français (Povești în franceză), unde poți citi, asculta, cumpăra și consulta povești în franceză în fiecare zi. Îmbunătățește cultura generală a copilului tău alături de creșterea nivelului de limbă franceză!

Dacă limba franceză reprezintă o prioritate în educația celor mici, sau dacă dorești o verificare și o îmbunătățire a nivelului de limbă, cea mai bună soluție este apelarea la un curs de limbă franceză, sau la ateliere care să se bazeze pe comunicare. Cei de la Didacto oferă un modul de cursuri de limbă franceză pentru copii, extrem de eficient și adaptat societății de astăzi, se desfășoară exclusiv online, oferindu-ți flexibilitate. Vizualizează oferta de curs și trage un ochi și peste atelierele conversaționale de limbă franceză pentru a cântări toate opțiunile pentru copilul tău și pentru dezvoltarea lui.

Învață limba franceză și nu uita de poveștile copilăriei! Tu ce povești în franceză ai alege pentru copilul tău?

Vezi și alte oportunități de dezvoltare pentru copii:

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?