Tel: +40 752 822 373
De 1 iunie, transformă învățarea în joacă!
Poți profita de reduceri încă:
00
zile
:
00
ore
:
00
minute
:
00
secunde

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

recoamandari de spectacole de teatru pentru copii

Ce vei regăsi în articol:

Spectacole de teatru pentru copii – cum contribuie acestea la dezvoltarea copiilor? În articolul următor se vor regăsi multiple motive pentru care vizionarea pieselor de teatru sunt benefice copiilor, astfel că acestea propun o apropiere față de artă, dezvoltarea creativității și a imaginației.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Teatrul ca activitate de dezvoltare

Prin intermediul practicării teatrului, copiii au posibilitatea de a-și combate timiditatea și tracul, teatrul oferind o încredere de sine în urma rezultatului obținut. Copiii, participând activ într-o formă de artă, învață să comunice și să lucreze în echipă.

 

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Limbajul și comunicarea în spectacole de teatru pentru copii

Teatrul sporește comunicarea. Copiii care au legătură cu artele spectacolului comunică mai bine și mai eficient, au parte de exerciții de dicție și de posibilitatea de a-și exprima gândurile și emoțiile într-un spațiu sigur în care comunicarea și înțelegerea sunt prioritare.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii 1

Rezolvarea problemelor

Teatrul oferă diverse contexte prin care cei mici pot naviga printre problemele sociale, descoperindu-le, înțelegându-le și mai apoi, rezolvându-le. Această formă de artă este o modalitate de a experimenta și de a cunoaște diferite soluții la dificultățile cu care se confruntă.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Lucrul în echipă în spectacole de teatru pentru copii

Copiii învață să asculte și să coopereze cu ceilalți, dezvoltându-și astfel și partea empatică. Învață despre încrederea în partener, învață că se poate baza pe ceilalți și că nimic nu poate funcționa dacă nu se au unul pe altul.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Acceptarea eșecului

În momentul în care cei mici vizionează spectacole de teatru pentru copii, înțeleg că uneori este posibil ca acea piesă să sufere un eșec care trebuie acceptat și privit ca fiind ceva pozitiv, căci eșecul le oferă oportunitatea de a crește și de a se întări pe acest plan.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Conștiința de sine

Teatrul oferă copiilor șansa de a explora, de afla ce le place. Pentru că varietatea dialogurilor, personajelor, situațiilor și actorilor îi face să iasă din zona de confort și să își studieze zona de interes, aceștia devin conștienți de sine, se auto-cunosc și își descoperă personalitatea.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Încărcătura emoțională a spectacolelor de teatru pentru copii

Emoția pe care o trăiește copilul alături de personaje este poate cel mai important beneficiu pe care îl poate aduce teatrul în viața celor mici. Ei împrumută trăirile eroilor pentru o perioadă de timp și crează o realitate care se dezvoltă cu fiecare piesă vizionată.

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii 2

O activitate plăcută

Pentru că spectacolele de teatru și aptitudinile fiecărui actor au la bază o multitudine de jocuri distractive menite a antrena atât fizicul cât și psihicul, acest tip de artă se învață prin joc și voie bună, ceea ce face această meserie să fie interesantă.

 

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Cum știm ce spectacole de teatru sunt potrivite pentru copii?

 

 

 

Pentru a ne asigura ce spectacole de teatru pentru copii sunt potrivite, mai jos sunt enumerate și recomandate diverse norme:

Vârsta potrivită

Deoarece copiii își pierd foarte repede răbdarea și au nevoie de diversitate, este important ca aceștia să cunoască teatrul la vârsta potrivită și cu piesele de teatru potrivite vârstei lor. În caz contrar, copilul va crește cu o răceală față de această formă de artă.

Subiectul spectacolului de teatru

Unele spectacole de teatru sunt greu de digerat și pentru un adult. Un copil nu va înțelege mereu profunzimea unei piese și ori se va plictisi, ori va stârni în el emoții pe care nu le va putea controla, plângând sau speriindu-se de cele întâmplate pe scenă.

Lungimea reprezentației

Dacă un copil este receptiv la nevoile culturale ale părinților, nu înseamnă că se poate face exces de acest lucru. Timpul trece altfel pentru copii, deci ceea ce unui adult i se pare că trece foarte rapid poate fi o veșnicie pentru cel mic. Spectacolele de teatru trebuie să fie atent alese.

 

11 recomandări de spectacole de teatru pentru copii

Recomandări de spectacole de teatru pentru copii

 

Amintiri într-o valiză, Teatrul Ion Creangă: cu o durată de doar 30 de minute și recomandat între 2 și 5 ani, spectacolul nonverbal este despre ce am putea lua cu noi în vacanță. Dacă putem lua toate amintirile frumoase. O piesă de comedie cu un actor care trece prin tot felul de peripeții haioase și extraordinare. 

Pețitoarea, de Henry Medwall, primul dramaturg care a scris în limba engleză, cu durata de o ora și 18 minute.

Fluturii sunt liberi, Teatrul Excelsior: cu o durată de o oră și 50 de minute, piesa recomandată copiilor de peste 12 ani prezintă impedimentele iubirii, cu dezamăgiri și ambiții. Doi tineri se găsesc unul pe celălalt, după care se pierd.

Scufița Roșie și Lupul cel Flămând, de Frații Grimm: cu durata de 20 de minute.

Dumbo cel isteț, Grădina Monteoru: cu o durată de 40 de minute și recomandat copiilor cu vârsta de 4+, spectacolul prezintă niște animale care călătoresc în dorința lor de a găsi un fluturaș.

Cei trei purceluși, Teatrul Țăndărică: spectacol interactiv recomandat copiilor cu vârsta de 3+ și cu o durată de 50 de minute.
Degețica, terasa Parol Bistro:  un spectacol de 45 de minute recomandat copiilor de 3+, care o prezintă pe Degețica și întâmplările ei în Țara Lalelelor. 

Regele supărat pe Clovn, de Matei Vișniec: cu durata de 52 de minute și recomandat copiilor de peste 8 ani, piesa scoate la iveală trei clovni care se întâlnesc în fața unui anunț de angajare și prezintă întâmplările petrecute și dorințele lor arzătoare de a primi postul.

Sânziana și Pepelea, de Vasile Alecsandri: cu durata de 20 de minute, piesa prezintă povestea dintre o prințesă răpită de un zmeu și tânărul sărac și isteț care o salvează.

Hapciu în Re Major, Opera Comică pentru copii: cu o durată de 30 de minute și recomandat copiilor de peste 7 ani, spectacolul o pune în lumină pe Denise, o tânără care descoperă minunata lume a teatrului.
Povestea lui Muck cel Mic, de Wilhelm Hauff: cu durata de 20 de minute

 

Pentru a oferi și copilului dumneavoastră posibilitatea de a experimenta frumoasa artă a teatrului, Didacto vă pune la dispoziție o tabără la munte pentru copiii de clasele 5-8, în Munții Apuseni / județul Cluj, în perioada 22-28 August 2021: Teatru & Improvizație.

De asemenea, Centrul Didacto organizează ateliere conversaționale și cursuri de limba germană, precum și îți pune la dispoziție posibilitatea de a le testa gratuit înainte de a le achiziționa, pentru a participa la un curs gratuit de germană accesează acest link, iar acest link pentru a testa gratuit atelierul conversațional de germană.

Vizitează blogul Didacto pentru a descoperi mai multe informații despre limba germană și educație. De asemenea, te invităm să ne urmărești pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile despre programele educaționale și promoțiile pe care le avem și pe canalul nostru de YouTube pentru resurse gratuite de învățare a limbii germane. Pentru orice alte detalii despre programele noastre educaționale, ne poți contacta pe adresa de mail: inscrieri@didacto.ro, la numărul de telefon +40 752 822 373 , sau să completezi acest formular și te contactăm noi.

 

cele mai noi cursuri in mediul online

Cursuri de germană
pentru copii

Cursuri, ateliere și tabere pentru copii, de limba germană și nu numai.

Cursuri pentru copii
Deschide conversația
Suntem aici!😊 Cu ce te putem ajuta?
Salut 👋
Cu ce te putem ajuta?